joomla social media module
enafarzh-CNzh-TWfrmsth
  • Image 01
  • Image 01
  • Image 01
  • Image 01
  • Image 01
  • image7

        BBBR1  BBBR2  BBBR3  BBBR4  BBBR5

KETIBAAN TERAKHIR PELAJAR MOBILITI UUM CAS

Written by Amirullah Ikrami.

PPA UUM CAS ONLINE: Pada 4 Mac 2017 yang lalu, UUM CAS telah menerima ketibaan terakhir dua (2) pelajar mobiliti berkredit selama satu (1) semester.

Rizka Firli Winantya, daripada Universitas Muhammadiyah Yogyakarta (UMY), Indonesia dan  Tegar Putra Kurniawan daripada Universitas Ahmad Dahlan (UAD), juga dari Indonesia merupakan pelajar mobiliti terakhir yang tiba untuk semester ini.

 mobiliti

Rizka Firli Winantya daripada UMY akan mengikuti Program Sarjana Muda Komunikasi dengan Kepujian di Pusat Pengajian Teknologi Multimedia dan Komunikasi (SMMTC), manakala Tegar Putra Kurniawan daripada UAD pula adalah satu-satunya pelajar mobiliti yang mengikuti Program Sarjana Muda Pengurusan Industri Kreatif dengan Kepujian di Pusat Pengajian Pengurusan Industri Kreatif dan Seni Persembahan (SCIMPA), UUM CAS.Walaupun kedua pelajar ini tiba agak lewat berbanding dengan pelajar-pelajar lain, namun mereka telah bersedia untuk meneroka pengalaman pembelajaran baru di UUM. Pelajar-pelajar ini telah diraikan dan dibantu oleh rakan-rakan sebaya mereka di UUM yang terdiri daripada Asyraf Mursyidi b. Amruz Suhairi, Muhd Saiful Mu'in b. Zainal Arifin dan Nur Atikah bt. Aziz.

Sekian.

iuum  imygov  imsc  imampu  imyideas  imyline  itourism-74x45  ikrste-74x45  isirim