MELANGKAH SEMPADAN UNTUK MENIMBA PENGALAMAN

PPA UUM CAS ONLINE: UUM adalah pilihan utama bagi dua (2) mahasiswi dari Prince of Songkhla University (PSU), Thailand yang menjalani latihan praktikum di Institute for Advanced and Smart Digital Opportunities (IASDO) dengan kerjasama program mobiliti PPA UUM CAS bermula pada 15 Februari 2017 hingga 15 Mei 2017.

psu 27 feb 17

Kedua pelajar tersebut iaitu Jutharat Saelong dan Supischa Dissopa yang pertama kali datang ke UUM begitu terharu dengan persekitaran menghijau bumi sintok dan amat teruja untuk menjalani praktikum di sini.

Mereka akan terlibat dalam membangunkan aplikasi di bawah geran COE.

Turut hadir bersama pada sesi taklimat kepada pelajar-pelajar tersebut adalah Penyelaras Praktikum PPA UUM CAS, Dr. Rahayu Ahmad, Dr. Azizah Hj. Ahmad (Pengarah IASDO), Nadzirah Mahmud (Pegawai Penyelidik Sosial), Puan Che Noriza Hj. Hashim dan pelajar UUM berbangsa Siam yang menjadi “buddy” pelajar tersebut iaitu Nutsyaba Mernpraphan a/p Sudaa.